Servicii de incinerare umana la Crematoriul din Oradea

Incinerare in Oradea, la solicitarea familiei sau la dorinta expresa a defunctului manifestata in timpul vietii putem organiza si derula procedurile specifice incinerarii. Acest lucru se poate efectua la crematoriul uman din Oradea.

incinerare oradea

Demersurile necesare

 • Programarea pentru incinerare;
 • Achitarea tuturor taxelor catre crematoriul uman;
 • Incinerarea propriu-zisa;
 • Ridicarea urnei funerare de la crematoriul uman; 
 • Predarea urnei funerare catre familie sau apartinatori

Cenusa rezultata in urma procesului de incinerare va fi pastrata in urna speciala timp de 45 de zile. In aceasta perioada familia va trebui sa decida asupra depunerii acesteia la domiciliul acesteia sau in cavouri.

Acte necesare pentru programare:

 • Certificat de deces
 • Certificat de imbalsamare
 • Adeverinta de incinerare
 • Certificat de depunere la capela
 • Aviz sanitar de transport funerar
 • Autorizatia de ridicare si transport al urnei cu ramasitele umane

Pachet Funerar Complet "Incinerare"

Inmormantarile au un anumit parcurs traditional: demers, accesorii, aranjamente, organizare evenimente, catering specific. Acestea sunt destul de dificil de gestionat in aceste momente nu tocmai placute , de aceea venim in ajutorul dvs cu PACHETE FUNERARE COMPLETE si PACHETE SPECIALE.

Pachete pregatite pentru bugete variate tinand cont atat de traditii, cat si de necesarul de baza pentru orice inmormantare.

Asiguram transport funerar specializat in cazul in care decesul s-a produs in alta localitate decat cea in care exista Crematoriu.  Preluam persoane decedate din toate localitatile din Judetul Bihor, dar si din Satu Mare, Baia Mare, Arad, Deva, Zalau si alte localitati unde nu este crematoriu disponibil.

Oferim suport pentru toate demersurile necesare pentru a se realiza incinerarea in cele mai bune conditii la Crematoriul din Oradea.

urne incinerare oradea
servicii incinerare oradea
urna metalica inox argint incinerare oradea

Despre Incinerare

 

Cremarea reprezinta o ardere, o vaporizare si o oxidare a corpurilor neinsufletite in compusi chimici precum gaze, cenusa sau diferite minerale. Incinerarea Este practic un stravechi ritual de inmormantare . Incinerarea este la baza o inmormantare, un eveniment post-funerar si poate reprezenta o alternativa la inmormantarea clasica a unui decedat intact ingropat intr-un cosciug sau sicriu.

Resturile incinerate sunt filtrate astfel incat ele sa nu reprezinte un risc pentru sanatate. Acestea pot fi ingropate sau pastrate de catre rude in diferite forme, cea mai uzuala fiind pastrarea lor in urne special concepute pentru astfel de evenimente.

Procesul de incinerare are loc intr-un spatiu special si dotat corespunzator precum un crematoriu, iar acest proces este des intalnit in multe tari, culturi sau religii.

Incinerarea se va face individual,in camere dotate corespunzator din punct de vedere tehnologic, izolate si la temperaturi foarte inalte astfel incat ramasitele defunctului sa poata fi colectate pentru a fi depozitate in urne speciale de cenusa. 

Depozitarea si compozitia resturilor umane

 

Conform studiilor, ramasitele corpului uman dupa un astfel de proces este alcatuit din fosfati din calciu cu minerale ( precum sodiu sau potasiu ). Cenusa ramasa reprezinta aproximativ 3,5 % dintr-un corp uman matur dar greutatea poate varia de la persoana la persoana, datorita diversitatii corpului uman din punct de vedere al grasimii sau al muschilor.

Dupa derularea procesului se elimina materialele straine care nu au ars (implanturi dentare, placi, tije etc.). Ramasitele sunt colectate intr-o urna si lasate sa se raceasca pentru o vreme. Deoarece cenusa contine si elemente cu o granulatie mai mare, este trecuta printr-un proces scurt de faramitare pana cand ajunge sub forma de praf, dupa care este depusa in urna si inmanata familiei. Urna cu cenusa se poate pastra pentru amintire sau de a o imprastia in natura, pe mare, pe munte sau intr-un loc special.

Depozitarea se realizeaza in urne special concepute pentru acest tip de pastrare. Anumite tari interzic anumite specificatii ale urnelor, precum materialul sau transparenta acestora. I romania nu sunt impuse legi stricte privind acesta pastrare sau depozitare. Modele de urne sau alte produse funerare pot fi gasite in pagina noastra dedicata acestor servicii.

Motive pentru alegerea incinerarii

 

Sunt o serie de motive pentru alegerea variantei incinerarii, cel mai des intalnite sunt cele religioase. Cauze pot fi si de natura personala pentru a respecta dorinta decedatului.  De asemenea gandul de descompunere lenta nu ii bucura pe unii si doresc sa apeleze la o solutie imediata.

Nu in ultimul rand, anumite persoane aleg varianta incinerarii pentru a simplifica procesul de inmormantare. Este mult mai simplu si rapid in comparatie cu procesul clasic, traditional, conform traditiilor religioase.

O alta abordare este cea a religiei sau a traditiei, in anumite zone se crede ca inhumarea unui corp uman poate duce la infertilitatea solului.

De cele mai multe ori se tine cont si de partea financiara, o incinerare fiind mai putin costisitoare decat inhumarea sau procesul clasic de inmormantare.