Alegere sicriu, Cum alegem corect sicriul pentru inmormantare?

Pe parcursul procesului de organizare a ceremoniilor funerare se ajunge inevitabil si la alegere sicriu. Pare un aspect banal, de la sine inteles, dar nu este chiar asa, uneori poate provoca destul de multe batai de cap, asta si in functie de preferinte.

Alegerea sicriului este unul dintre cei mai importanti pasi in procesul de organizare a unei ceremonii de inmormantare. Sicriul cu siguranta va fi in centrul atentiei.

Exista nenumarare tipuri, culori si materiale disponibile pentru confectionarea sicrielor, toate acestea influenteaza atat aspectul cat si costul implicat cu achizitionarea acestuia. 

Ofertele sunt foarte variate, pentru a va inlesni alegerea descriem mai jos in cateva randuri cele mai importante caracteristici pe care ar trebui sa le aveti in vedere atunci cand alegeti sicriul pentru ceremonia de inmormantare:

Dar ce reprezinta sicriul?

Conform traditiei, sicriul reprezinta poate cel mai important element din cadrul unui ritual de inmormantare. Prezinta o importanta aparte inca din antichitate, fiind considerat casa persoanei decedate.

Sicriul poate fi intalnit si cu alte denumiri populare cum ar fi cosciug, racla sau coparsau. Functia de baza a sicriului este acea de cutie funerara in care este asezata persoana decedata. Sicriul va fi ingropat sau ars impreuna cu persoana decedata, in functie de preferinte, respectiv optiunea aleasa si mentionata in testament.

Alegere sicriu pentru inmormantare

Materialul Sicriului

Cel mai adesea sicriul se alege in functie de materialul din care a fost realizat. In regiunea noastra lemnul reprezinta materialul principal, folosit cel mai frecvent pentru realizarea sicrielor. Acesta poate fi de mai multe tipuri. Esenta lemnului reprezinta un detaliu relevant care va trebui sa il luati in considerare.

Bradul, stejarul, fagul, nucul, teiul sau plopul reprezinta cele mai populare optiuni pentru fabricarea sicrielor. La fel ca si in cazul mobilei, fiecare dintre aceste esente dispun de caracteristici aparte care se vor regasi in aspectul si particularitatile sicriului.

Sunt si persoane care opteaza pentru materiale ceva mai speciale, asa cum este metalul. Exista si posibilitatea confectionarii sicriului din tabla, alama sau otel. Aceste sicrie din metal pot garanta o mai buna inchidere asigurand o protectie mai buna corpului persoanei decedate.

Alegere Sicriu – Model

Cele mai multe dintre sicrie au forma dreptunghiulara, dar veti gasi si modele cu o forma ceva mai speciala, hexagonala sau chiar octogonala. Alegerea va apartine in totalitate, iar daca persoana decedata si-a manifestat preferintele inainte de deces, atunci ar fi frumos sa le respectam.

Alegere Sicriu – Culoarea

Si acest detaliu tine de preferinte, in mod obisnuit sunt preferate nuantele inchise, dar nu numai. Sunt si exceptii, de exemplu sicriele albe folosite in general pentru persoanele necasatorite sau in cazul copiilor.

Asadar, materialul (esenta lemnului), forma (dreptunghiulara, hexagonala, octogonala) si culoarea reprezinta cele mai importante criterii, dar sa nu uitam sa avem in vedere si accesoriile cu care sicriul vine echipat, detalii despre acest aspect gasiti in Pachetele Funerare din oferta noastra.

Speram ca sfaturile noastre va vor fi de folos si incheiem intr-o nota subiectiva, dupa parerea noastra alegerea ideala ar fi combinatia ideala de material / model / culoare care sa reflecta cel mai bine personalitatea si crezul persoanei decedate.